SWEET SORROW

 

Sweet Sorrow gaat over het leven zelf! Het leven waarin we dingen belangrijk vinden, missen, bewonderen, waarderen…… Sweet Sorrow vangt in één term de vergankelijkheid van dat leven. Je mist pas iets als je het bent kwijtgeraakt, je weet pas wat je in het leven hebt als het dreigt te verdwijnen.

 

 

 

Onder de naam ‘Sweet Sorrow’ heeft oprichtster Ria den Oudsten diverse activiteiten ontwikkelt die te maken hebben met het thema vergankelijkheid.

Sweet Sorrow gaat over dingen waar we zuinig mee om moeten gaan omdat de aanwezigheid ervan niet vanzelfsprekend is.

‘Sweet Sorrow oprichtster Ria den Oudsten, al vele jaren woonachtig in Canada, paste het in 2002 voor het eerst toe in haar eigen omgeving in de vorm van ‘Snowmancity’. Het resultaat was verbluffend. Tientallen levensgrote sneeuwpoppen sierden de stad en inspireerden families en kinderen. De bedoeling van dit “Crazy Idea” was om trots te zijn in plaats van te klagen over sneeuw, een commodity die aan het verdwijnen is.

De sneeuwman met de accordeon was de winnaar en werd onsterfelijk in schilderijen en de inspiratie voor het logo van Sweet Sorrow.

Een beeld dat blijft ook als de sneeuw gesmolten is. Een emotioneel icoon dat staat voor muziek en nostalgie.

SNOWMAN IN PAINTINGS

Sneeuw is de basis voor een serie schilderijen die het thema Sweet Sorrow benaderen vanuit twee kanten.

Aan de ene kant de romantisch schilderijen van Steve R. Mitts met grote aandacht voor details. Ze tonen een heimwee naar vroeger, naar een onschuldige wereld maar ook de harde strijd om te overleven in de tijd van Shakespeare.

Aan de andere kant de liefde voor het Canadese landschap in de schilderijen van Brittani Faulkes. Zij vertelt het grote verhaal van de schoonheid en eenzaamheid van de ongerepte natuur in warme kleuren met een randje sneeuw. Zij schildert in hoofdlijnen maar bij nadere beschouwing zijn de gradiëntdetails uiterst precies.

Het is een sterk visueel contrast in techniek.
Welke schilder heeft jouw voorkeur: de details of de grote lijn? Kijk er eens naar, denk erover en laat je inspireren.

Sweet Sorrow schilderijen van Steve R. Mitts

Het Canadese sneeuwlandschap is altijd een inspiratiebron geweest voor Sweet Sorrow. Het begon met een 10.000 snowman contest in 2002 in Winnipeg, het hart van Canada. Bedrijven bouwden levensgrote sneeuwpoppen en het was een inspiratie voor kinderen en scholen om de mooiste snowman te bouwen.
De schilder Brittani Faulkes maakt met kleurvlakken en een gradient techniek een spiritueel Canadees landschap, waarin de hoofdlijnen van een eindeloze natuur en de invloed van de winter samen komen in een meer dimensionaal beeld van Snowmanland.

Sweet Sorrow schilderijen van Brittani Faulkes

Sweet Sorrow Award

De volgende stap voor Sweet Sorrow is om de teksten waarbij je gaat nadenken te laten horen op melodieën die al eeuwen in ons brein zitten. Muziek is een leermiddel op zich.

In 2016 kwam dit deel van bewustwording tot leven in de Sweet Sorrow Award. Deze pagina is om de inspiratie voor Sweet Sorrow op te snuiven die ook Ria den Oudsten aanzette tot verdere exploratie van de gedachten achter Sweet Sorrow. Bekijk de schilderijen, lees de spreuken van Shakespeare, de songteksten en de bladmuziek en gebruik dit alles om mensen bewust te maken van het verliezen van dierbare dingen.

Er zijn al Sweet Sorrowliedjes ingezongen door enkele Canadese vocalistes. Hieronder zie je deze voorbeelden met de begeleidende muziek en songteksten. Het geeft je tevens een idee van de stijl die we zoeken.
Award 2016
Hier een compilatie finale 2016